2015. november 17., kedd

Sóság [Saltlands]

Örömmel értesítelek titeket, hogy részt veszek a hazai fejlesztésű posztapokaliptikus társasjáték, a Saltlands fejlesztésében mint kreatív munkatárs. A háttérvilág kidolgozása a fő feladatatom, az időközben megszülető történetek pedig itt, a blogon lesznek publikálva.

A háttérvilágról:

A 21. század derekára a Föld és vele együtt a civilizáció elsorvadt. A túlélők egy része a Sóságban, egy kiszáradt tengerfenéken lelt otthonra. Méltó utódjaként az egykori civilizáció emberének, hamar megtanulták kifacsarni a sósivatag szűkös javait. Még az örökké nyughatatlan szelet is igájukba fogták – más kérdés, hogy vitorlásaik a vízfelszín helyett a sóteknők porát hasítják.
Az Apokalipszis azonban nem éri be ennyivel. Halott tengerük felé a homokviharokat is megszégyenítő veszély közeledik: az istenét kereső Horda füstöt okádó, gépesített seregei készülnek elözönleni a sósivatagot. Mihez kezdenek a Sóság jobbára békés népei? Harcolnak és meghalnak? Rabszolgák lesznek? Vagy csak azoknak lehet esélye, akik először jutnak ki ebből a maró pusztaságból?

A társasjátékról:

A Horda közeledtével a játékosok kénytelenek nyugatra menekülni, hogy új, túlélésüket biztosító otthonra leljenek. Úti céljukat azonban mendemondákra alapozzák, a siker korántsem garantált. Ahhoz, hogy nyerhessenek, egy ilyen misztikus helyre kell eljutniuk, útközben összegyűjtve az ottani túléléshez szükséges felszereléseket. Az a csoport győz, amelyik elsőként elhagyja a Sóságot. A csapatok nem előre adottak, útjuk során a játékosok tetszésük szerint összedolgozhatnak vagy keresztbe tehetnek egymásnak.
Eleinte mindenki szárazföldi vitorlásokkal vág neki a leigázás előtti, utolsó szabad pillanatait élő Sóságnak. Nyugat felé haladva a játékosok ismeretlen, veszélyes területekre keverednek. A tábla körönként, lapkákból épül ki, érdekes, játékonként eltérő terepet biztosítva. A mozgási lehetőségek a szél irányától és annak erősségétől függenek, így minden körben mérlegelni kell, mi a jobb: széllel szemben vánszorogni vagy egy kockázatos kerülőt tenni? Esetleg érdemesebb a jó öreg benzinesek valamelyikébe átpattanni, miután kirugdostuk a bandita hulláját?

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésed, látogass el ide: Saltlands
Likeolj és kövess minket a facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése